ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΔΑΔΩΝ 1936-2020

από 20 Απριλίου έως και 8 Ιουνίου 2024

Η τέχνη του ψηφιδωτού είναι μια διακοσμητική μέθοδος με καταγωγή από αρχαιοτάτων χρόνων και έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς πολιτισμούς. Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ψηφιδωτών σε μικρή επιφάνεια, η δημιουργία ψηφιδωτών με λεπτομέρεια από ελληνορωμαϊκά μοτίβα δαπέδων και η εξοικείωση με το σχέδιο, τα εργαλεία και τα υλικά της τέχνης του ψηφιδωτού.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον χώρο του θεάτρου, μέσω θεωρητικών και πρακτικών δεξιοτήτων και η κατάρτιση τους στις δράσεις του θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικό εργαλείο ή στη καθημερινότητά τους. Τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού παιδιών από 6 ετών θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του θεάτρου Ξυλοτεχνία (Παρασκευοπούλου και Κωστή Παλαμά).
Τα παιδιά θα διδαχθούν πως με απλές γραμμές, με φόντο και προοπτική θα δίνουν ζωντάνια στη ζωγραφιά τους με διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων (τέμπερες, ακρυλικά, μαρκαδόρους κτλ) φτιάχνοντας ένα ολοκληρωμένο έργο. Τα μαθήματα ζωγραφικής για ανήλικους από 6-17 ετών, θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94), χωρισμένα σε τμήματα ανά ηλικία.
Περιλαμβάνουν τμήματα εκμάθησης χορού (παραδοσιακού, λαϊκού, κλασσικού, μοντέρνου, λάτιν, φλαμένκο, χορευτικής γυμναστικής) και θα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά από 6 ετών. Αίθουσες: Θέατρο Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94), Αγ. Ιεροθέου (Ηρακλειδών 86), Λόφου Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ) και Νέα Ζωή (Πελοπίδα και Φερών).
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παροτρύνει και να βοηθήσει τους συμμετέχοντας να εκφραστούν με οπτικοακουστικά μέσα και να γνωρίσουν τα βασικά εκφραστικά μέσα της κινηματογραφικής τέχνης και της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής παραγωγής. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ).
Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν βασικές γνώσεις αγγειοπλαστικής με τον τροχό της κεραμικής και κυρίως κατασκευάζουν με την μέθοδο της πηλοπλαστικής (μακαρόνι, πλάκες πηλού, ανάγλυφα, μικρογλυπτά). Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά από 6 ετών και θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).
Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν την μάθηση της τέχνης απεικόνισης ιερών προσώπων ή θρησκευτικών σκηνών, η ζωγραφική παράσταση θρησκευτικών θεμάτων. Τα μαθήματα Αγιογραφίας για ενήλικους θα διεξάγονται στην Αγία Αναστασία (Πατριάρχου Σεργίου 24α).
Το θεατρικό εργαστήριο του Δήμου μας λειτουργεί από το 2001 και παρουσιάζει παραστάσεις μετά από μαθήματα και την θεατρική κατάρτιση των μαθητών μας. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται την θεατρική τέχνη από τους δασκάλους του εργαστηρίου μας και αργότερα ξεκινάει η πρακτική εξάσκηση με την επιλογή θεατρικού έργου και ανέβασμα παράστασης. Το θέατρο ενηλίκων πραγματοποιείται στο θέατρο Ξυλοτεχνία (Παρασκευοπούλου και Κωστή Παλαμά).
Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν κόψιμο υφάσματος, ράψιμο υφάσματος, επιδιόρθωση, μεταποίηση, φινίρισμα, πατρόν και βασικές χρήσεις της γαζωτικής μηχανής Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).
Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν με τη χρήση της βελόνας τη διακόσμηση των υφασμάτων, μέσα από το φίλτρο των παραδόσεων και των μορφολογικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής, με τοπικές ιδιαιτερότητες και τεχνοτροπίες δημιουργώντας έργα μοναδικής τέχνης που σφραγίζουν μια από τις «πτυχές» της ιστορίας των υφασμάτων. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).
Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν εικαστικές δημιουργίες, τέχνη, τεχνικές κατασκευές αντικειμένων, καθώς και συνδυασμό χρωμάτων. Τα μαθήματα χειροτεχνίας θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τις βασικές αρχές σχεδίου και χρωματολογίας, ότι η ζωγραφική είναι μια τέχνη με την οποία μπορούμε να ασχοληθούμε ακόμα και αν μέχρι πρότινος δεν μπορούσαμε να τραβήξουμε ούτε μια ευθεία γραμμή. Η εξέλιξη των μαθημάτων, πραγματοποιείται κλιμακωτά έτσι ώστε ο μαθητής να καταφέρει να αφομοιώσει τις καινούργιες πληροφορίες που δέχεται. Ξεκινώντας από νεκρές φύσεις, δηλαδή σύνθεση αντικειμένων, αναπτύσσει τις δεξιότητες του στο μολύβι. Ουσιαστικά, η κατανόηση του σχεδίου αποτελεί και την προετοιμασία του σπουδαστή για την εισαγωγή του στη θεωρία χρωματολογίας που θα ακολουθήσει. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα και Φερών).
Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες μέσω του εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού και της απαραίτητης υποδομής, να αποκτήσουν επίγνωση του ρόλου της φωτογραφίας ως μέσο επικοινωνίας και να μάθουν να εκφράζονται φωτογραφικά. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ).
Περίοδος Οκτώβριος 2023 - Ιούνιος 2024

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου «Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.» θα διατηρεί τα ανωτέρω προσωπικά δεδομένα, αποκλειστικά και μόνο για την ομαλή λειτουργία των εργαστηρίων δημιουργίας.
  1. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα καθορίζεται κατ΄ ανώτατο στα 25 άτομα και κατ΄ ελάχιστο στα 12 άτομα.
  2. Οι συμμετέχοντες μετά από 4 συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες διαγράφονται, εκτός αν συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας και υπάρχει η σχετική ενημέρωση από τον συμμετέχοντα, και την θέση του καταλαμβάνει ο/η πρώτος/η στην λίστα αναμονής.
  3. Η Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., αν προκύψει σοβαρός λόγος, διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του ωραρίου λειτουργίας του εκάστοτε εργαστηρίου, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης των συμμετεχόντων.
  4. Η Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. διατηρεί το δικαίωμα σύμπτυξης των τμημάτων σε περίπτωση που τα τμήματα δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων (12 άτομα) και υποχρεούται σε σχετική ενημέρωση των συμμετεχόντων.

Δημοτική Επιχείρηση
Πολιτιστικής Ανάπτυξης
Δήμου Περιστερίου
ΔΕΠΑΔΠ

  • Παπαρρηγοπούλου 94 (Ολυμπιακές εγκαταστάσεις) Περιστέρι 12133
  • 2105779914
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες εξυπηρέτησης:

Δευτέρα - Παρασκευή
8.00 πμ. - 6.00 μμ.

Copyright © 2021 Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου