Σκοπός της κοινωφελής δημοτικής επιχείρησης είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης του Περιστερίου και η υλοποίηση του κατά στάδια, με ειδικότερους σκοπούς:

 1. Τη δημιουργία της απαραίτητης πολιτιστικής υποδομής, τη διάδοση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη διασφάλιση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την άσκηση και ανάπτυξη των ατομικών δημιουργικών ικανοτήτων στο θέατρο, στο χορό, στη μουσική, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες κλπ.
 2. Την προβολή, ανάπτυξη και διάδοση των τεχνών και την ανάπτυξη της συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς και τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα της πόλης μας για την ενίσχυση της ατομικής και τη διεύρυνση των πρωτοβουλιών και των παρεμβάσεων τους.
 3. Την αξιοποίηση των υφισταμένων και την κατασκευή και διαχείριση νέων χώρων κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Περιστερίου, καθώς και την πραγματοποίηση επενδύσεων για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.
 4. Τη δημιουργία πολιτιστικών - πνευματικών σχέσεων, ανταλλαγών και συνεργασιών με ομοειδές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Στην αρμοδιότητα της ΔΕΠΑΔΠ είναι

 • το θέατρο Πολιτών & Ξυλοτεχνίας,
 • το κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς,
 • τα θερινά θέατρα «Τέχνη στην Πέτρα» & «Ελιά & Δάφνη» στο Άλσος,
 • το θέατρο Φοίνικας,
 • και ο θερινός κινηματογράφος ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ.

H ΔΕΠΑΔΠ εκδίδει επίσης ενημερωτικά έντυπα για την επικοινωνία και ενημέρωση των δημοτών.

Η ΔΕΠΑΔΠ λειτουργεί τα δημιουργικά εργαστήρια Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού.

Δημοτική Επιχείρηση
Πολιτιστικής Ανάπτυξης
Δήμου Περιστερίου
ΔΕΠΑΔΠ

 • Παπαρρηγοπούλου 94 (Ολυμπιακές εγκαταστάσεις) Περιστέρι 12133
 • 2105779914
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες εξυπηρέτησης:

Δευτέρα - Παρασκευή
8.00 πμ. - 6.00 μμ.

Copyright © 2021 Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου